Vi säljer endast till företag och offentlig sektor. Företag kan välja 30 dagar netto i kassan. Kontakta oss gärna med dina frågor eller funderingar.

Storlekar på diplomramar

Här kan du läsa om de vanligaste storlekarna på diplomramar. De vanligaste storlekarna för diplom är de så kallade utskriftsstorlekarna, alltså A4, A3 och A5, vilket gör att diplomramarna passar för vanliga utskrifter från en vanlig skrivare.

A4-storlekar

A4 är den i särklass vanligaste storleken för diplom. Det är en storlek för utskrifter, och detta gör att vem som helst kan designa ett intyg, certifikat eller diplom, på sin dator. Många färdiga mallar finns på Internet, men även i t.ex. Office. Det exakta måttet är 21x29,7 cm.

A3-storlekar

A3 är dubbelt så stort som A4, och passar den som vill ha ett lite större diplom på sin vägg. A3 är även bra om du vill ha t.ex. en passepartout runt ditt diplom som är i A4-storlek. Kanten blir då cirka 10 centimeter runt om på passepartouten. Måttet i centimeter är 42x59,4 cm, alltså den dubbla storleken av ett vanligt A4. A3 är precis som A4 en storlek för utskrifter.

A5-storlekar

A5 förekommer, även om den är den minst vanliga i dessa sammanhang. Storlek är hälften så liten som A4, och passar därför när man vill ha lite billigare och enklare diplomramar. Det exakta måttet är 10,5x14,85 cm. Det är dock vanligare att ramen märks med måttet 11x15 cm.

Storleken 30x40

Detta är en fotostorlek, men den förekommer trots det som en diplomram. Det beror på att den passar ett A4 med passepartout mycket bra. Med denna storlek får ett A4 en passepartoutkant runt om på cirka fem centimeter.